Kabaču sezona: vāram ievārījumu! FOTORECEPTE

Kabacis ir viens no nedaudzajiem dārzeņiem, kuru labāk ir lietot svaigu. Šim ievārījumam vislabāk izvēlēties mazus kabačus 100-200 g un 12-20 cm garumā. Mizai jābūt gludai un plānai, bez bojājumiem, bedrēm un skrāpējumiem.

Ņemiet vērā, ka lieli kabači ar biezu mizu, daudz sēklām iekšpusē un šķiedrainu mīkstumu – pārguruši. Cukini miza ir ļoti maiga, tāpēc mazākie skrāpējumi un bojājumi izraisa ātru dārzeņu bojāšanos. Uzglabājiet cukīni nemazgātus, ledusskapī, plastmasas maisiņā ne ilgāk kā vienu nedēļu.

Našķojoties ar šo ievārījumu ziemā, jūs jutīsiet daļu no vasaras katrā karotē. Tas ir ļoti neparasts, un pateicoties citrusaugļu smaržai, to vienkārši nevar izteikt vārdos.

Noteikti pamēģiniet pagatavot šo ievārījumu, un jūs būsiet patīkami pārsteigts!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

COMMENTS

Pievienot komentāru