Veselīgā delikatese: Trusis uz dārzeņu spilventiņa cepeškrāsnī!

Trusis ir ne tikai vērtīga kažokāda, bet arī 3-4 kilogrami gardas gaļas. Neatradīsiet vairāk noderīgu un maigu gaļu, kas derēs pat diētu cienītājiem, kā trusis. Šo sulīgo delikatesi ir ieteicams gatavot pat bērniem, jo tas ir hipoalerģisks un praktiski bez taukiem.

Šodien atklāsim, kā pagatavot sulīgu trusi ar dārzeņiem cepeškrāsnī. Ēdiens ir ļoti garšīgs un veselīgs. Trusis ir labs, jo to var sautēt, vārīt un cept. Tāpēc šī ir lieliska alternatīva vārītai vistai tiem, kas ievēro sabalansētu uzturu.

Sastāvdaļas:

  • 1 truša liemenis
  • 3-4 lieli burkāni
  • 4-5 lieli kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploku galva
  • 2 paprikas
  • 2 tomāti
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa

Sastāvdaļas marinādei:

  • 150 ml olīveļļas
  • 1 tējk. rozmarīns
  • 1 tējk. timiāns
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. malti melnie pipari
  • 100 ml medus

Pagatavošana:

Notīriet un nomazgājiet truša liemeni. Sagatavojiet marinādi, sajaucot sastāvdaļas tādā secībā, kādā tās ir norādītas sarakstā.

Veiciet trusim nelielus iegriezumus pa perimetru. Tad kārtīgi aplej liemeni ar marinādi un ļauj marinēties 2 stundas.

Pārklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru un izklājiet sagrieztus dārzeņus. Vispirms burkānus, tad kartupeļus, tad sīpolus. Katru kārtu pasāliet un pārkaisiet piparus, apsmidziniet ar olīveļļu.

Pa virsu liek trusi un iegriezumos ievietojiet ķiploku daiviņas. Cep cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu pagatavošanas gaitu tālāk!

Pievienot komentāru