Speķis veselīgāks par olīveļļu. Lūk, ko par to saka zinātnieki!

Es vienmēr ticēju, ka olīveļļa ir viens no visnoderīgākajiem pārtikas produktiem. Neskatoties uz to, ka tas ir diezgan dārgs, to izmanto gan salātu mērcei, gan karsto ēdienu pagatavošanai. Bet izrādās, ka tāds dzīvnieku izcelsmes produkts, kā bekons, viegli var “izgriezt pogas” olīveļļai.

Saulespuķu eļļas kaitīgums

Faktu, ka bekons var būt daudz lietderīgāks par olīveļļu, izvirzīja angļu zinātnieki no De Montfortas universitātes. Viņi veica virkni pētījumu par augu eļļas ietekmi uz cilvēka ķermeni.

Pētnieki teica, ka, lai gan šāda produkta priekšrocības ir labi zināmas, veselībai ir kaitīga olīveļļa, kukurūzas eļļa un saulespuķu eļļa. Un, lūk, kāpēc…

Esam sagatavojuši jums noderīgu informāciju, kas jums noderēs, ja ievērojat veselīgu dzīvesveidu.

Zinātnieki secinājuši, ka augu eļļa ir ārkārtīgi noderīga tikai neapstrādātā veidā. Cepšanas laikā šis produkts atbrīvo aldehīdus – vielas, kas kaitē mūsu ķermenim.

Pētījuma autori sniedza spilgtu piemēru: viņi apgalvo, ka augu eļļā (saulespuķu, kukurūzas, olīvu) pagatavotajās zivīs ir 200 reizes vairāk aldehīdu, nekā atļauj drošības standarti.

Toksisko aldehīdu izmantošana pārtikā vai šo toksisko savienojumu ieelpošana palielina vēža un dažādu sirds slimību risku.

Vislabākais, ko jūs varat darīt jūsu veselībai, ir atteikties no saulespuķu eļļas. Angļu pētnieki apgalvo, ka labāk gatavot ēdienu taukos vai sviestā.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru