Straujiem soļiem tuvojas svētki un čaklās saimnieces jau sāk plānot, ko liks uz svētku galda. Reizēm šķiet, ka tradicionālais rosols un siļķe kažokā jau apnikuši, bet svētku viesus gribas pārsteigt ar kaut ko garšīgu un skaistu!
Šodien piedāvāsim recepti gardiem, viegliem un satriecošiem vistas salātiem! Seko līdzi un iepriecē savus viesus! Turklāt nebaidies gatavot lielāku porciju- apēdīs līdz pēdējai kripatai!
SASTĀVDAĻAS
- 300 g vārītas vistas filejas
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 1/2 Ķīnas kāposta
- 1 buntīte zaļo lociņu
- 2 ēd.k. skābā krējuma
- 1 ēd.k. sinepes
- 1 tējk. sojas mērce
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls un pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Sagrieziet vistu mazos kubiņos vai saplēsiet šķiedrās. Izklājiet dziļā bļodā.
Sarkano un dzelteno papriku sagriež salmiņos un pārliek vistai.
Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos un pievieno jau sagatavotajām sastāvdaļām. Ja nav sarkano sīpolu, varat lietot šalotes vai parastos sīpolus.
Sagrieziet Ķīnas kāpostu un ielieciet to bļodā. Tad maigi un rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas bez mērces pievienošanas.
Pagatavojiet mērci, samaisot krējumu, sinepes, sojas mērci un ķiplokus atsevišķā traukā. Salātus lieciet uz plakana trauka kā kalniņu, aplejiet ar mērci un apkaisiet ar lociņiem. Gatavs!
Labu apetīti!
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc