Maigs biezpiena suflē, ļoti līdzīgs saldējumam, ar ogu piedevu un kraukšķīgu pamatnīti.
Sastāvdaļas
10 g želatīna
50 ml ūdens
100 g tumšās šokolādes
70 g sviesta
100 g kukurūzas pārslu
200 g biezpiena
1 ēdamkarote cukura
½ tējkarotes vaniļas cukura
100 ml piena
100 g baltās šokolādes
200 ml trekna saldā krējuma
200 g zemeņu
Pagatavošana
Izmērcē želatīnu. Pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest uz laiku, kāds norādīts uz iepakojuma.
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē tumšo šokolādi kopā ar sviestu. Kukurūzas pārslas pārlej ar šķidro šokolādi, samaisa. Tā būs tortes pamatnīte!
Virtuves dēlīti pārklāj ar pergamenta papīru. Uz tā liek cepamo formu ar noņemamām malām. Maliņas no iekšpuses arī izklāj ar cepamo papīru. Lai tas labāk pieliptu, maliņas iepriekš ieziež ar augu eļļu.
Formā liek kukurūzas pārslu un šokolādes maisījumu, izlīdzina un pieblietē. Tas ērti izdarāms ar kartupeļu stampiņu. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sablendē biezpienu ar parasto un vaniļas cukuru.
Pienu uzkarsē un pievieno tam uzbriedušo želatīnu. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis.
Apvieno pienu ar biezpienu, samaisa. Pēc tam pievieno izkausētu balto šokolādi, vēlreiz samaisa.
Sakuļ atdzesētu saldo krējumu, un, kad biezpiena un šokolādes masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, tos apvieno.
Pusi no musa ielej formā uz pamatnes, liek uz 10 minūtēm saldētavā.
Izņem, uz tā kārto plāksnītēs sagrieztas zemenes (var izmantot jebkuras citas ogas vai augļus pēc vēlēšanās) un ielej otro musa kārtu. Liek ledusskapī uz divām trim stundām.
Atlīmē pergamentu no apakšas un izņem torti no formas. Ja izmantots konditorejas gredzens, to nedaudz parīvē. Tādējādi tas sasils un viegli “izlaidīs ārā” torti.
Avots: “Lifehacker”