Viegli pagatavojams našķis, ko īpašu padara ievārījuma pildījums.
Sastāvdaļas 12 pončikiem
500 g miltu
125 ml piena
60 g cukura
40 g rauga
1 olas dzeltenums
Šķipsniņa sāls
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
200 g džema (aprikožu, zemeņu vai ķiršu)
Eļļa cepšanai
Cukurs vai pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
Laiks: 2 stundas
Miltus iesijā bļodā, vidū izveido padziļinājumu. Viegli sasilda 50 ml piena ar cukuru, izšķīdina tajā raugu. Pienu un raugu ielej padziļinājumā, viegli pārkaisa ar miltiem. Bļodu apsedz un pagaida, kamēr miltos parādās plaisiņas.
Atlikušo pienu, olas dzeltenumu, sāli un citrona miziņas pievieno bļodā un ar miksera palīdzību iejauc mīklu. Apsedz ar salveti un ļauj pastāvēt 30 minūtes. Pēc tam 5 minūtes kārtīgi izmīca.
Izrullē mīklu 2,5 cm biezā plāksnē uz miltiem pārkaisītas darba virsmas. Izgriež no tās apļus 8 cm diametrā. Apsedz un ļauj paiet vēl 15 minūtēm.
Eļļu sakarsē līdz 180°С. Ielaiž tajā pončikus un cep līdz zeltainai krāsai, vienu reizi apgriežot uz otru pusi. Liek uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu.
Konditorejas maisiņam uzliek garu, gludu uzgali un piepilda to ar džemu. Piepilda pončikus.
Pārkaisa ar cukuru vai pūdercukuru un uzreiz pasniedz!