Avokado un laima siera kūka. Neparasts deserts bez cepšanas!

Sastāvdaļas
Pamatnei
120 g smilšu cepumu
70 g cukura
90 g sviesta
Šķipsniņa sāls

Pildījumam
450 g krējuma siera
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
2 gatavi avokado
120 ml laima sulas
1 laima miziņa
180 trekna saldā krējuma
1 laims dekorēšanai

Pagatavošana
Sasmalcina cepumus, pievieno cukuru, kausētu sviestu un sāli.

Blīvi liek apaļas formas apakšā (nav obligāti jābūt ar izņemamām malām).

Cep 8–10 minūtes 180 °C grādu temperatūrā.

Sajauc sieru, cukuru un sāli.

Pievieno avokado mīkstumu un laima sulu, samaisa.

Pievieno laima miziņas un saldo krējumu, vēlreiz rūpīgi izmaisa.

Liek pildījumu uz pamatnes, rotā ar miziņām un laima šķēlītēm.

Pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī uz vairākām stundām.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru