Oriģināla uzkoda, kas rotās gan vakariņu, gan svētku galdu. Sastāvdaļas ir tik pieejamas, bet recepte – vienkārša, ka vari gatavot kaut katru dienu.
Sastāvdaļas
• 1 liels kabacis
• 1 tējkarote sāls
• 3 ēdamkarotes miltu
• 3 ēdamkarotes mannas
• 2 olas
• Augu eļļa cepšanai
• 1 sīpols
• 1 burkāns
• 2 daiviņas ķiploka
• 1 pušķītis zaļumu
• 200 g dabīga jogurta
Pagatavošana
Kabaci nomazgā, nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjas rīves.
Apsāla un ļauj 10-15 minūtes pastāvēt. Nolej izdalījušos šķidrumu, pievieno miltus, mannu un olas.
No iegūtās mīklas cep pankūkas: iznāks 5-6 gab.
Pirms cepšanas pannu ieziež ar augu eļļu.
Notīra un sīki sagriež sīpolus un burkānus. Tos arī apcep nelielā daudzumā eļļas. Beigās pievieno caur presi izspiestu ķiploku un sasmalcinātus zaļumus.
Saliek torti, pārziežot katru kabaču pankūku ar jogurtu un liekot virsū burkānu-sīpolu kārtu.
Avots: “Lifehacker”