Sastāvdaļas
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
500 g krējuma siera
Šķipsniņa vaniļas
300 ml trekna saldā krējuma
500 g upeņu džema
4 loksnes želatīna
100 ml ūdens
200 g upeņu, kazeņu vai citu violetu ogu rotāšanai
Pagatavošana
Sablendē cepumus un sajauc tos ar kausētu sviestu.
Masu izlīdzina formā (diametrs 23 cm), pieblietē un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
Sieru sajauc ar vaniļu.
Atsevišķā bļodiņā sajauc saldo krējumu un pievieno sieram kopā ar 1 ½ tējkaroti džema. Rūpīgi izmaisa un liek 1 cm biezā kārtā uz atdzesētās pamatnes.
Atlikušajam pildījumam pievieno 1 ½ ēdamkaroti džema, sajauc un liek uz iepriekšējās kārtas vēl vienu 1 cm biezumā.
Atkārto, kamēr līdz formas malām palicis 1 cm. Tādējādi tiks iegūts ombre efekts – pakāpeniska pāreja no gaišāka toņa uz tumšāku.
Liek kūku ledusskapī uz vairākām stundām.
Želatīnu izšķīdina aukstā ūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
Trīs minūtes vāra atlikušo džemu (paliks aptuveni viena trešdaļa no sākotnējā daudzuma) uz mazas uguns kopā ar ūdeni un 50 g ogu. Pievieno želatīnu, sajauc un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Iegūto želeju vienmērīgi klāj uz kūkas virsmas un liek atdzist. Gatavo desertu rotā ar svaigām ogām.
Avots: “Lifehacker”