Vari izdzert puslitru kefīra, kurā ir 250 kalorijas, bet tikpat labi vari izvēlēties glāzi ūdens un gabaliņu šī sātīgā pīrāga ar vistas malto gaļu.
Galvenais noslēpums – maltā gaļa jāgatavo mājās, jo veikalos nopērkamajai pievienotas arī ne tik liesas vistas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
300 g vistas maltās gaļas
3 sīpoli
160 g kviešu miltu
2 olas
200 ml kefīra (1 %)
2 ēdamkarotes augu eļļas
0,5 tējkarotes sodas
Sāls un melnie pipari pēc garšas
Tā kā veikalos nopērkamā maltā gaļa ir ievērojami treknāka nekā tīra krūtiņa, fileju sasmalcina mājās.
Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos un apcep uz pannas, kas ieziesta ar eļļu.
Sajauc ar malto gaļu, pievieno garšvielas (var pielikt rozmarīnu un timiānu, ļoti labi iederēsies šajā receptē). Pildījums gatavs!
Mīklu gatavo, pievienojot kefīram sodu. Ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pēc tam pievieno olas, sāli un miltus.
Mīklai jābūt vidēji biezai.
Lej pusi mīklas cepamajā formā, kas ieziesta ar eļļu, liek virsū pildījumu un pārlej ar atlikušo mīklu.
Cep 40 minūtes 180 grādos. Lai pīrāgs labi izceptos, 20 minūtes pēc cepšanas sākuma ar dakšiņu virsmā izdur caurumiņus.
[…] 1. VIEGLAIS VISTAS PĪRĀGS […]