Pat ja neesi liels siera cienītājs, jāatzīst, ka pica un fondī ir lieliski ēdieni, ja moka izsalkums. Tie ir labi katrs pats par sevi, bet tos var arī apvienot, lai gūtu patiesu siera baudījumu.
Sastāvdaļas
Zaļie sparģeļi
Picas mērce
Liels gabals baltmaizes
Pesto
Mocarella
Ķirštomātiņi
Pagatavošana
Maizes kukulim nogriež abus galus, lai izveidotos biezs gabals no viduča.
Šo gabalu sagriež vēl divās daļās un no katras izgriež mīkstumu tādā veidā, lai izveidotos divas maizes “bļodiņas”.
Katras “bļodiņas” apkašā ieliek picas mērci.
Pārkaisa ar dāsnu porciju mocarellas.
Pievieno sparģeļus un uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus.
Liek vēl vienu mocarellas kārtu un atkal liek sparģeļus un ķirštomātiņus.
Sākumā nogrieztos maizes galus sagriež strēmelēs, uz katra liek pesto, sekojot, lai tās būtu nosegtas
ar mērci aptuveni par divām trešdaļām.
Visu liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 140 grādu temperatūrā.
Kraukšķīgās maizītes ar pesto mērcē mīkstajā, karstajā sierā! Ja gaidi ciemiņus, vērts pagatavot vairākas tādas picas, izmēģinot dažādas sastāvdaļu kombinācijas, lai veidotos atšķirīga garša.
Labu apetīti!