Sēņu žuljēns ar baravikām vai šampinjoniem. Ciemiņi būs sajūsmā!

Sastāvdaļas
500 g baraviku vai šampinjonu
2 sīpoli
200 g krējuma
300 g cieta siera
1 daiviņa ķiploka
4 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote miltu
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sēnes notīra un sagriež.

Cep uz pannas, pievienojot 2 ēdamkarotes sviesta

Šķidrumu, kas izdalās, cepot sēnes, nolej sagatavotā traukā.

Notīra un sīki sagriež sīpolu, liek cepties pie sēnēm, pieliek vēl 2 ēdamkarotes sviesta un sautē 5 minūtes.

Sēņu šķidrumam pievieno krējumu un miltus, rūpīgi samaisa.

Iegūto mērci lēnām lej klāt sēnēm un sīpoliem, sautē vēl 5 minūtes.

Sieru sarīvē.

Žuljēna formiņas ierīvē ar ķiploka daiviņu. Liek sēņu mērci ar sīpoliem, pārkaisa ar rīvēto sieru un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.

Lielisks ēdiens svētku galdam – neviens nepaliks vienaldzīgs!

COMMENTS

Pievienot komentāru