Ja ir laba recepte, izcept maizi mājās nemaz nav sarežģīti!
Sastāvdaļas
150 ml ūdens
350 ml kefīra
900 g miltu
20 g svaiga rauga
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
Pagatavošana
Izšķīdina siltā ūdenī raugu, cukuru, sāli.
Pievieno aptuveni pusglāzi miltu un samaisa, iejavai jābūt krējuma konsistencē.
Apsedz un ļauj pastāvēt stundas ceturksni, kamēr uzrūgst.
Pēc tam ielej iejavu siltā kefīrā, kārtīgi samaisa un iejauc mīklu, pakāpeniski pievienojot miltus.
Apsedz un atstāj mīklu uzrūgt aptuveni uz 20 minūtēm.
Salipina bumbiņas un liek tās apaļā formā. Atkal atstāj uzrūgt uz 15-20 minūtēm.
Maizes virspusi pārziež ar nelielu daudzumu eļļas vai sakultu olu.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 minūtes.
Lai labi garšo!