No šīs gaisīgās mīklas var pagatavot pīrādziņus ar jebkuru pildījumu, bet īpaši gardi izdosies ar gaļu. Turklāt tas ir arī ļoti vienkārši – nebaidies izmēģināt, ja sevi par dižu kulināri neuzskati!
Sastāvdaļas
1,5 glāzes ūdens
1,5 ēdamkarotes cukura
1/3 tējkarotes sāls
3 ēdamkarotes augu eļļas
600 g kviešu miltu
1 tējkarote sausā rauga
400 g liellopa maltās gaļas
1 sīpols
1 burkāns
Malti melnie pipari
Pagatavošana
Siltā ūdenī izšķīdina cukuru un raugu. Pieber 100 g miltu un ar slotiņu visu sakuļ, līdz parādās burbulīši.
Pārsedz bļodiņu ar dvieli un noliek siltā vietā uz 20 minūtēm.
Putu “cepurītē” iekaisa sāli un atlikušos miltus.
Iejauc mīklu, beigās pievienojot augu eļļu.
Pārsedz bļodiņu ar salveti un liek siltā vietā uz 1,5 stundām, kamēr mīkla palielinājusies apjomā 3 reizes.
Pa to laiku sagatavo pildījumu. Apcep uz pannas malto gaļu ar sasmalcinātu sīpolu un rīvētu burkānu.
Visam pievieno sāli un piparus.
No mīklas un pildījuma veido pīrādziņus.
Cep līdz gatavībai katliņā ar sakarsētu eļļu.
Avots: “WomanWay”