Garneļu salātus pavasarim iesaka Rimi Gardēde Ilze Jurkāne!
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 iepakojums “Salātu mix”
12 ķiršu tomāti
1 liels avokado
24 tīģergarneles – svaigas vai atkausētas, bet ne vārītas
100 ml un 4 ēd. k. olīveļļas
2 ēd. k. balzametiķa
2 ēd. k. sojas mērces
1–2 ēd. k. citrona sulas
4 ķiploku daiviņas
1 tējk. Provansas garšvielu
1 tējk. sāls
1/8–1 tējk. čili pipara skaidiņu
Bagete vai kāda cita maize pasniegšanai
Pagatavošana
Salātus sadala četros lielos šķīvjos vai lēzenās bļodās. Pārgriež tomātus un pievieno salātiem. Avokado sagriež 1,5 cm kubiņos un kārto uz salātiem.
Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj. Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu. Sakapā ķiplokus un liek pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas. Pievieno garneles, uzkaisa sāli un čili skaidiņas.
Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm.
Katrai porcijai pievieno 6 garneles.
Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem. Pasniedz nekavējoties!
Ja vēlas, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.
[…] Elegantie garneļu salāti. Iesaka Ilze Jurkāne […]