Sastāvdaļas
250 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
1 tējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
divas saujas ar saulespuķu dīgstiem
90 g nogatavināta cietā siera, sagriezts mazos gabaliņos
200 g grieķu jogurta
70 ml olīveļļas
2 vidējas olas
10 g siera, ko sarīvēt maizes “cepurei”
Gatavošana
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, saulespuķu dīgstus un cieto sieru.
Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno grieķu jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā.
Ieliec formā cepamo papīru, ieklāj mīklu un liec cepties krāsnī 45 minūtes.
Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies.
Gatavību var pārbaudīt ar kociņu.
Uzkaisi maizei sarīvēto cieto sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst. Maizi atdzesē, sagriez un pasniedz.
Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus.
Lai saulainas Lieldienas!