Galertiņš ar garnelēm. Ļoti gardi, skaisti, neparasti!

Ja vēlies iepriecināt viesus ne tikai ar ēdiena garšu, bet arī izskatu, jāpiestrādā pie noformējuma. Labi izskatīsies galerts, kas pasniegts porciju pialā vai apaļā trauciņā.

Izmēģini šo recepti vieglam un gardam galertiņam!

Sastāvdaļas
40 g želatīna
1 sīpols
1 burkāns
4 graudiņi melno piparu
1 lauru lapa
200 g notīrītu lielo garneļu
100 g konservētas kukurūzas
2 l ūdens
3 zariņi pētersīļu
Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Želatīnu izmērcē nelielā ūdens daudzumā.

Ūdeni ielej katliņā, ļauj uzvārīties.

Pieliek nomizotus sīpolus, burkānus, piparus un lauru lapas.

Vāra buljonu 50 minūtes.

Pēc tam pievieno garneles un sāli.

Pēc 5 minūtēm noņem katliņu no uguns un izkāš.

Karstā buljonā izšķīdina želatīnu.

Formiņās liek garneles, burkānus, sīpolus, kukurūzu un pētersīļa lapiņas.

Pārlej visu ar buljonu un liek ledusskapī uz 3 stundām.

Labu apetīti!

COMMENTS

Pievienot komentāru