Kā uzcept kartupeļus, lai nekaitētu slaidajai līnijai? Izmanto šīs viltības!

Cepti kartupeļi garšo daudziem, tostarp bērniem, bet nav nekāds noslēpums arī tas, ka tie ir ļoti smags ēdiens cepšanai izmantoto taukvielu dēļ.

Tomēr var kartupeļus uzcept arī citādi, lai ģimenes veselība neciestu.

Lūk, recepte, kuru vērts saglabāt!

Sastāvdaļas
2-3 kartupeļi
2 olas baltumi
Jūras sāls
Garšvielas pēc vēlēšanās
1 daiviņa ķiploka

Pagatavošana
1. Kartupeļus nomazgā, nomizo. Sagriež frī formas gabaliņos vai plānās šķēlītēs. Noskalo, lai atbrīvotos no cietes un nosusina papīra dvielī. Pēc tam sablendē olas baltumus ar šķipsniņu sāls.

2. Nosusinātos kartupeļus liek bļodiņā, pārkaisa ar garšvielām, samaisa. Pielej olas baltumus, atkal samaisa, lai kartupeļus pilnībā pārklātu olas baltumu masa.

3. Pannu izklāj ar pergamentu, liek uz tās kartupeļus. Seko, lai gabaliņi būtu nelielā attālumā viens no otra un liek pannu līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm.

4. Izņem apetītelīgos kartupeļus, pārkaisa ar sīki sagrieztu ķiploku vai dillēm. Un cienā ģimeni ar gardiem un veselīgiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru