Japāņu zinātnieki no Nacionālā Veselības un uztura institūta nosaukuši galveno produktu, kas pagarina cilvēka dzīvi. Viņuprāt, tā ir zivs.
Pēc speciālistu teiktā, zivju produkti palīdz cilvēkiem justies labāk. Pie tāda secinājuma zinātnieki nonāca pētījuma rezultātā. Tajā piedalījās 100 cilvēki – vecāka gadu gājuma vīrieši un sievietes. Viņi visi atbildēja uz jautājumiem par uzturu, dzīves veidu, sportiskajām aktivitātēm.
Tika izdarīts secinājums, ka tiem pētījuma dalībniekiem, kas uzturā vairāk lietoja dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, 40% gadījumu bija labāks psihiskā un fiziskā veselība. Turklāt zinātnieki pierādīja, ka tieši olbaltumvielas ietekmē dzīves ilgumu, jo uzlādē ķermeni ar enerģiju.