Ābolu torte bez cukura. Šī kūka nav pat jācep!

Pagatavosim veselīgu desertu, kas ir gards arī bez cukura, turklāt ļoti skaisti izskatās!

Sastāvdaļas
800 g ābolu
150 g žāvētu plūmju
100 g valriekstu
40 g kliju
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai medus
60 g olas baltuma
1 tējkarote kanēļa
75 ml ūdens
15 g želatīna

Pagatavošana
Pārlej melnās plūmes ar verdošu ūdeni, atstāj uzbriest 30-60 minūtes.

Āboliem izņem serdes, cep 180 grādos 30 minūtes, noņem miziņu, mīkstumu sajauc ar medu.

Želatīnu izšķīdina ūdenī.

Sablendē klijas un riekstus – ja baidies, ka blenderim tas nebūs “pa zobam”, izmanto kafijas
dzirnaviņas. Sagriež plūmes mazos gabaliņos.

Uz lēzenas bļodas uzliek cepamās formas gredzenu (diametrs 18 cm). Sajauc sagrieztās pl;umes ar riekstiem un klijām. Pieblietē formas apakšā ar mitras karotes palīdzību.

Sajauc ceturtdaļu ābolu biezeņa ar želatīnu un sasilda, lai želatīns izšķīstu, bet neļauj uzvārīties!

Izslēdz uguni, pievieno kanēli un atlikušo ābolu biezeni.

Sakuļ ar mikseri 3 minūtes, pakāpeniski pievienojot baltumus, kuļ vēl 5 minūtes.

Liek suflē uz pamatnes un ievieto ledusskapī uz 3-4 stundām.

Ar asu nazi pārvelk gar malām un uzmanīgi noņem gredzenu. Rotā pēc vēlēšanās.

Pievienot komentāru