Aculiecinieki: Rīgā Lubānas ielā notriec gājējus un aizmūk

Kadrs no video

Rīgā, Lubānas ielas aplī uz Piedrujas ielas izbrauktuves pirmdien notriekti gājēji, bet vainīgais no notikuma vietas aizmucis, Instagram profilā dtp_lv vēsta vairāki aculiecieniki.

“Lubānas aplis, uz Piedrujas ielas izbrauktuves, it kā notriekta māte ar bērnu, vainīgais no notikumu vietas aizmucis. Izsakām līdzjūtību tuviniekiem.”

“Nācās pieredzēt to, biju drusku par vēlu, lai redzētu, kas notriec, kāds auto, u.t.t, tikai redzēju, kā gājēji nokrīt un nākamais auto apstājas… Pārņem drausmīga sajūta, iedomājoties, ka tas var notikt arī ar mani, tuvajiem un draugiem, esam uzmanīgi, gan šoferi gan gājēji!” aicina cits aculiecinieks.

Jau ziņots, ka uz ceļiem bojāgājušo un cietušo skaits Latvijā joprojām ir būtiski lielāks nekā citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Kā norāda atbildīgās institūcijas, Latvijā viskritiskākā situācija ceļu satiksmes drošības jomā bija 1991. gadā, kad negadījumos gāja bojā teju tūkstoš cilvēku.

Lasi arī: Traģiska avārija Latgalē: viens cilvēks gājis bojā, auto ietriecoties kokā

Situācija šajos gados ir krietni uzlabojusies, un šogad var runāt par sešas reizes mazāku skaitli. Tomēr, rēķinot uz miljonu iedzīvotāju, pērn rādītājs bija viens no augstākajiem ES.

(Informācija no policijas sekos)

 

Pievienot komentāru