Aukstā gaļa šefpavāra Normunda Baranovska gaumē

Kustības Rimi Labākai dzīvei šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā gardu un veselīgu aukstās gaļas recepti, kas labi iederēsies gan uz svētku galda, gan labi papildinās ikdienas ēdienkarti.

Normunds uzver – aukstās gaļas pagatavošana nav sarežģīta, tomēr jārēķinās, ka tas ir visai laikietilpīgs process.

Aukstās gaļas recepte

Nepieciešams

Cūkas kāja – vidēji 2-3 kg

Burkāni – 400 g

Sīpols – 100 g

Ķiploks – 50 g

Lauru lapas – 5 g

Smaržīgi pipari – 6 g

Sāls – pēc garšas (10-15 g)

Ūdens

Pagatavošana

Katlā liek cūkas kājas gabalus un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tas pārklāj visu gaļu.

Kad ūdens sāk vārīties, temperatūru samazina un nosmel putas. Kad putas nosmeltas, pievieno mizotus burkānus, sīpolu un ķiploku, sāli, piparus, lauru lapas un turpina vārīt no 5 līdz 7 h – līdz gaļa atdalās no kaula.

Vārīšanas laiku var saīsināt līdz 3 stundām, ja auksto gaļu vārīt spiediena katlā. Izmantojot šādu pagatavošanas metodi, saglabāsies spēcīgāka garša un vairāk buljona.

Kad gaļa novārīta, to atdzesē un saplūkā, liekot trauciņos un pārlej ar buljonu, un papildus var pievienot arī vārītā burkāna šķēlītes.

Auksto gaļu liek ledusskapī uz nakti. Aukstā gaļa labi sader ar sinepēm, mārrutkiem, kā arī ar rukolas lapām.

Pievienot komentāru