Ādas neiroze. SOS signāls, kad neizturi psiholoģisku spriedzi!

Tautas medicīna
Saasinājumu profilaksei remisijas laikā (kad slimība pierimusi).

* Asinszāles lakstus attiecībā 1:10 aplej ar verdošu ūdeni un nostādina. Pieaugušie lieto pa ēdamkarotei, bērniem var dot pa tējkarotei 3 reizes dienā pēc ēšanas. Pēc 3 nedēļu kursa nepieciešams nedēļu ilgs pārtraukums. Ārstēšanās process ir ilgstošs – 4–6 mēneši.

Vienlaikus ārīgi problemātiskās vietas var dziedēt ar asinszāļu eļļu. Asinszāļu lakstus aplej ar augu eļļu (attiecībā 1:10), 3 stundas vāra ūdens peldē, tad izkāš un biezumus izspiež. Ar eļļu 1–3 reizes dienā apsmērē problemātiskās vietas. Ārstēšanās kurss – viens mēnesis.

* Sajauc vienādās daļās piparmētru, māteru un āmuļa lakstus, vilkābeles ziedus un baldriānu saknes. Ēdamkaroti sasmalcinātā maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa glāzei divas reizes dienā – no rīta un vakarā 30–40 minūtes pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 4–6 mēneši.

Saasinājuma gadījumā
* Ēdamkaroti dadža sakņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns, silti ietin, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Lieto pa ēdamkarotei 4 reizes dienā pirms ēšanas.

* Tējkaroti apiņu rogu un tējkaroti sunīšu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, nostādina, tad izkāš un izdzer vēl karstu. Lieto reizi dienā, ieteicams uz nakti. Bojātajām ādas vietām var uzlikt šā paša uzlējuma kompreses.

Visi uzlējumi, ja nav norādīts konkrēts lietošanas laiks, dzerami 2 nedēļas 30–40 minūtes pirms ēšanas. Pēc 2 nedēļu pārtraukuma 14 dienu ilgo kursu var atkārtot. Nav ieteicams medikamentus un zāļu uzlējumus lietot vienlaikus – starp tiem jābūt vismaz stundu ilgam intervālam.

Ārīgai lietošanai (mazina niezi)
* Ar verdošu ūdeni applaucē sasmalcinātas purva purenes lapas, ietin salvetē un pieliek problemātiskajām vietām.

* Glāzi bērzu pumpuru aplej ar glāzi verdoša ūdens, vāra 15–20 minūtes, atdzesē, tad izkāš un biezumus izspiež. Katru dienu apmazgā problemātiskās vietas.

* Sajauc vienādās daļās bērza lapas, kumelīšu, struteņu, maura sūrenes, tīruma kosas un nātru lakstus, lielā dadža lapas un saknes. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, stundu nostādina. Lieto bojāto vietu apmazgāšanai.

* Slimības gaitu jūtami atvieglo vanna ar kosu uzlējumu: 10 ēdamkarotes sasmalcinātu lakstu aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, pusstundu nostādina, izkāš un pielej vannas ūdenim.

Pievienot komentāru