Apaļās biezpienmaizītes ar bērnības garšu


Apaļās bulciņas ar biezpiena pildījumu daudzi atcerēsies kā savas bērnības kārumu. Pagatavo tās arī saviem bērniem – garšos pat tiem, kuri ne sevišķi priecājas par biezienu.

Sastāvdaļas 18 biezpienmaizītēm
300 ml piena
4 ēdamkarotes cukura
1 ola un 2 baltumi
40 g sviesta
12 g sausa rauga
0,5 tējkarotes sāls
680-700 g miltu (650 g mīklai, 30-50 g pārkaisīšanai)

Pildījumam
500 g biezpiena (5-10%)
1 ēdamkarote rozīņu
1 olas dzeltenums
10 g vaniļas cukura
1 ēdamkarote cukura
1 dzeltenums (pārziešanai)

Pagatavošana
Sagatavošana: 30 minūtes › Gatavošana:15 minūtes › +2 stundas uzrūgšanai › Kopējais laiks: 2 stundas 45 minūtes

Vispirms pagatavo iejavu: siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes miltu. Liek siltā vietā uz 15-20 minūtes.

Ar slotiņu vieglās putās sakuļ 1 olu un 2 baltumus ar 2 ēdamkarotēm cukura.

Olu maisījumu pielej iejavai, pievieno 40 g kausēta sviesta un sāli.

Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus. Iejauc mīklu.

Ieziež rokas ar augu eļļu, liek mīklu uz galda, izmīca Liek siltā vietā uz 30 minūtēm.

Uzrūgušo mīklu apgroza, atstāj vēl uz 30 minūtēm. Pēc tam apgroza vēlreiz un atstāj uz pēdējām 30 minūtēm.

Tad mīklu izmīca trešo reizi, izrullē desiņā, sagriež aptuveni 18 daļās.

Katru daļu ar pirkstiem saplacina 1 cm biezā plācenītī. Atstāj uzrūgt 20-30 minūtes.

Pa to laiku pagatavo pildījumu: biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno dzetenumu, cukuru, vaniļas cukuru, liek ledusskapī. Rozīnes iemērc karstā ūdenī, nolej ūdeni, nosusina, pievieno pildījumam.

Uzrūgušajos plācenīšos izveido iedobi ar glāzes apakšu, bedrītēs liek pildījumu, pārziež ar dzeltenumu.

Līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī liek biezpienmaizītes, samazina temperatūru līdz 180 grādiem, cep 15 minūtes līdz maizītes zeltaini brūnas.

Avots: “AllRecipes”

Pievienot komentāru