Nav nemaz tik grūti panākt, lai uz galda vienmēr būtu svaigi garšaugi. Daudzi augi, ievietoti ūdenī, dod jaunu ražu. Mēģiniet paši izveidot mājās šo mazo vitamīnu siltumnīcu, kas dos jums spēku katru dienu!
Zaļie lociņi
Lociņi labi augs, ja sīpoliņus ar saknēm ieliksiet trauciņā ar ūdeni. To ieteicams novietot labi apgaismotā vietā.
Ķiploki
Ķiploki lieliski turpina augt ūdens glāzē. To dzinumiem ir ļoti patīkama, maiga garša. Jaunos dzinumus var pievienot salātiem un mērcēm.
Ķīnas kāposts
Kāposta saknes daļu ievietojiet ūdenī un uz 1-2 nedēļām novietojiet labi apgaismotā vietā. Vēlāk varēsiet to pārstādīt podiņā, kur izaugs jauns kāposts.
Burkāni
Nogrieztas burkānu augšdaļas, ļoti labi turpina augt ūdenī. Tie priecēs jūs ar košiem jaunajiem dzinumiem, ko pievienot salātiem.
Ej uz nākamo lapu lai lasītu tālāk!
Ingveru aizmirsāt pieminēt.
Vai kāds ir mēģinājis ēst burkānu dzinumus???? tie ir ļoti sīvi un apsolūti neēdami, sabojās jebkurus salātus…. arī apgalvojums, ka tā audzēt var mūžīgi, ir pilnīgi aplams,katram, loģiski padomājot skaidrs, ka šādi var izdzīt nelielu porciju asniņu, kas, protams, nav slikti, bet tas noteikti nav nekāds "mūžīgais dzinējs" un nebeidzamais pārtikas avots 😉