Ļoti garšīgs biezpiena deserts, kuru pat nevajag cept.
Sastāvdaļas
500 g mīksta biezpiena, labāk mīksta – to būs vieglāk samaisīt, neveidosies kunkuļi
300 g krējuma (10%). Krējumu var aizstāt ar jogurtu.
30 g želatīna
Cukurs vai cits saldinātājs pēc garšas
Augļi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1. Sajauc biezpienu un krējumu viendabīgā masā.
2. Pievieno cukuru vai medu pēc garšas
3. Želatīnu pārlej ar glāzi ūdens uz 10 minūtēm. Pēc tam liek uz mazas uguns un, pastāvīgi maisot un neļaujot uzvārīties, nogaida, kamēr želatīns pilnībā izšķīdis ūdenī.
4. Tievā strūkliņā pielej želatīnu biezpiena un krējuma maisījumam, rūpīgi izmaisa. Iznāks šķidra masa.
5. Izvēlētos augļus vai dārzeņus liek formas apakšā. Pārlej ar iegūto maisījumu un liek ledusskapī uz 1-2 stundām.
6. Pasniedzot var rotāt ar sīrupu, piparmētru zariņu un ogām.