Brežņevka un Hruščovka jeb “babušatņiki”. Lūk, kāpēc ārzemniekiem ir bail pat ieiet kāpņutelpā!

Čībiņas

Šis mājas komforts ir stingri iedibināts mūsu ikdienas dzīvē. Esam ieaudzināti nomainīt kurpes pret savām mājas čībām… Kāpēc? Kas to lai zina…

Vai tiešām novilkt tikai kurpes nav pietiekami? Daudzi cilvēki ir tik ļoti pieraduši valkāt čības, ka bez tām vairs nejūtas ērti.

Radinieki

Ja amerikāņi un eiropieši ir vairāk rezervēti pret ģimenes saitēm, tad mūsu tautieši īpaši neceremonējas, apmeklējot savus radiniekus. Tuvi un tāli radiņi var ierasties tavā mājā lielā barā un palikt uz dažiem mēnešiem…

Tajā pašā laikā viņus pilnīgi neinteresē, ka īrniekiem mājās nav vietas. Un jautāt, kad dārgie viesi dosies mājās, ir ļoti netaktiski.

Balkons

Franči un itāļi izmanto savus balkonus rīta tējas dzeršanai, bet mūsu tautieši nav tādi romantiķi. Ja ir papildus brīva vieta, mūsu cilvēks vienmēr atradīs, ko tur novietot! Bieži vien, lai nokļūtu uz balkona, cilvēkiem ir jāizveido neliels tunelis caur atkritumu kalniem.

Dārza mājiņa jeb „dāča”

Mūsu „dāčas” nav vieta bezmērķīgai atpūtai un slinkošanai! Savās labi pelnītajās brīvdienās lielākā daļa dodas uz pilsētas nomalēm, lai rautos dārzā līdz spēku izsīkumam. Un tad viņi ar lepnumu atgriežas darbā, pastāstot, cik kartupeļu maisi ir apstādīti / izrakti.

Neskatoties uz visu, ārzemnieki katru gadu turpina ceļot pa mūsu dzimtenes plašumiem. Ir labi, ka mums vienmēr ir kaut kas, ar ko tos pārsteigt!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru