Briedis pret Peresu: cīņa par titula saglabāšanu, iekļūšanu pusfinālā un miljonu

Latvijas boksa karalis Mairis Briedis šovakar “Arēnā Rīga” pasaules supersērijas ievadā cīnīsies pret kubieti Maiku Peresu, kurš karjeras laikā uzvarējis 22 no 25 aizvadītajām cīņām, iepriekš startējot starp smagsvariem. Latvijā tiešraide būs redzama “Viaplay” platformā. Ringā vīri dosies ap pusnakti, vēsta sportacentrs.com

32 gadus vecais Mairis Briedis pēdējo cīņu aizvadīja aprīļa ievadā, kad Dortmundē pēc punktiem pieveica Marko Huku un kļuva par pasaules čempionu WBC versijā. Šovakar unikāla turnīra ietvaros tituls būs jāaizstāv pret kubieti Maiku Peresu.

Pasaules boksa supersērija ir sapulcējusi astoņus labākos pirmā svara (līdz 90,7 kilogramiem) kategorijas sportistus vienuviet, un viņi cīnās par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu, kā arī 50 miljonus dolāru lielo balvu fondu. Četri bokseri tika izsēti un varēja izvēlēties pretiniekus. Briedis priekšroku deva Kubas bokserim.

Cīnīšanās ar kreili ir nepierasta, tomēr citādi Peress neizceļas starp Brieža iepriekšējiem pretiniekiem. Iepriekš viņš startēja smagsvaru kategorijā, bet tagad nokāpis zemāk. Lai nodemonstrētu, ka svara zaudēšana nav bijusi nekāda problēma, Peress svēršanās procedūras laikā pamielojās ar kūku.

“Preses konferencē man jautāja par baumām, ka esot grūtības ar iekļaušanos nepieciešamajā svarā. Taču tā nav, un gribēju skaidri parādīt, ka nesastapos ar šķeršļiem. Patiesībā ēdu kūkas visu nedēļu. Latvijā ir lieliskas kūkas,” teica Peress, kura svars bija 89,5 kilogrami. Briedis bija mazliet smagāks – 90,1.

Ej uz nākamo lapu ,lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru