Kad sāls kļūst tumšāka, noņemiet trauku no karstuma un ļaujiet tam atdzist. Pēc tam izberiet pārpalikumus, ielejiet pannā augu eļļu un lieciet to uz uguns vēlreiz. Pēc tam ļaujiet eļļai atdzist, izlejiet to un noskalojiet trauku zem tekoša ūdens un noslaukiet ar salveti.
Kā pareizi mazgāt?
Pēc katras lietošanas noskalojiet čuguna trauku zem karstā ūdens strūklas bez tīrīšanas līdzekļiem. Tad noslaukiet to sausu vai nedaudz pakarsējiet uz uguns. Pēc tam ielejiet nedaudz augu eļļas un ļaujiet tai nožūt.
Ja pēkšņi pie pannas kaut kas piedeg, ielejiet tajā nedaudz ūdens, lieciet uz uguns un uzvāriet. Pēc atdzesēšanas noslaukiet ar sūkli un ļaujiet pilnībā nožūt.
Kā redzat, čuguna traukiem ir daudz priekšrocību un tie ir viegli tīrāmi. Ja jūsu virtuves arsenālā tāda vēl nav, tad ir laiks padomāt par tā iegādi.
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com