DALIES, LAI TĀ NENOTIEK: Viņš uzņēma video dodoties pāri dzelzceļam un notika ĻAUNĀKAIS!

Sākoties jaunajam mācību gadam, VAS “Latvijas dzelzceļš” aicina ikvienu iesaistīties un radīt idejas, kas var glābt dzīvības! Nolūkā samazināt negadījumu skaitu uz sliedēm un pievērst sabiedrības uzmanību drošai dzelzceļa sliežu šķērsošanai un rīcībai to tuvumā, kampaņas “Atmet telefonu un dzīvo!” ietvaros ikvienam ir iespēja pievienot savu drošības aicinājumu šajā interneta vietnē www.atmettelefonu.lv.

Pievienotie brīdinājumu teksti piedalīsies konkursā un to autori varēs laimēt balvas – 100 EUR vērtas dāvanu kartes no LieliskaDavana.lv. Kas vēl svarīgāk – labākās un populārākās brīdinājumu tekstu idejas tiks izmantotas kampaņas reklāmās, skanēs visā Latvijā un, cerams, palīdzēs cilvēkiem sliežu tuvumā būt vēl uzmanīgākiem. LDz un SKDS pavasarī veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju uzvedību dzelzceļa tuvumā tika noskaidrots, ka gandrīz 40% aptaujāto ir gadījies nokļūt riskantā situācijā, lietojot mobilās ierīces un tādejādi savlaicīgi nepamanot apdraudējumu, piemēram, šķērsli un citus satiksmes dalībniekus.

Pētījumā parādās saistība starp riskantu uzvedību un mobilo tehnoloģiju lietošanas ilgumu. Tie, kuri aktīvo lieto mobilās tehnoloģijas vairāk par četrām stundām dienā, biežāk uzskata sevi par riskētājiem, bet tie, kas stundu vai mazāk – ka nav aizrautīgi un neriskē. Tieši tādēļ tapusi sociālās drošības kampaņa “Atmet telefonu un dzīvo!”, kuras ietvaros izveidota šī lapa un brīdinājumu tekstu konkurss. Cerams, ka kļūsi par tās dalībnieku un nāksi klajā arī ar savām telefona “atmešanas” idejām!

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru