Princeses Diānas pēdējos vārdus tikai tagad atklāj ugunsdzēsējs-glābējs

Kopš Velsas princeses Diānas nāves pagājis jau 21 gads, un tikai nesen viens no ugunsdzēsējiem-glābējiem, kuri pirmie ieradās liktenīgās autokatastrofas vietā, atklājis teikumu, kas izrādījās viņas pēdējie vārdi, vēsta dailystar.co.uk.

Prinča Čārlza šķirtā sieva nomira autoavārijā Parīzē kopā ar savu mīļāko Dodi Fajedu 1997. gadā. Konspirācijas teoriju piekritēji kopš tā laika mēģina šajā avārijā saskatīt citu jēgu.

Ksavjē Gurmelons bija viens no pirmajiem glābējiem, kas ieradās Parīzes tunelī, kur bija avarējis auto, kas traucās ar reibinošiem 244 km/h.

Šobrīd 50 gadus vecais Ksavjē nenojauta, kādi cilvēki atrodas sadragātajā spēkratā: “Man šis bija tikai vēl viens satiksmes negadījums, viens no daudziem, uz kuriem tiek izsaukti glābēji, un iemesli arī bija tie paši – dzērums pie stūres un ātruma pārsniegšana.”

“Redzēju, ka viņai ir viegls ievainojums labajā plecā, bet citu neko nopietnu neredzēju, tostarp nebija redzamas asinis. Turēju viņas roku un teicu, lai saglabā mieru un nekustas.”

Avārijas brīdī Diāna sēdēja Mercedes S-280 aizmugurē kopā ar ēģiptiešu miljardiera Muhameda al Fajeda dēlu Dodi.

Kad Gurmelons sasniedza princesi, viņa bija pie apziņas. Pēc viņa teiktā, viņas pēdējie vārdi bijuši: “Ak, Dievs, kas noticis?”

COMMENTS

Pievienot komentāru