Dubaijas trakās greznības tumšā puse: 10 pamestas vietas, kur tūristus neved

Dubajā katru gadu kā viena no bagātākajām un visdārgākajām pasaules pilsētām piesaista miljoniem tūristu. Attiecīgi tūrisma nozare attīstās milzīgā tempā.

Šādos apstākļos vietējie ceļveži dara visu iespējamo, lai parādītu pilsētas skaistākos, iespaidīgos un oriģinālākos apskates punktus. Bet Dubaija ir ne tikai debesskrāpji, dārgas automašīnas, luksusa jahtas un nauda.

Ironiski, bet Dubaijā ir pamestas vietas, kurām nolemts netērēt naftas dolārus. Un šie objekti izskatās dīvaini un pat mežonīgi uz bagātākās pilsētas luksusa fona.

1. Pentominium debesskrāpis

Vietējās varas iestādes pieņēma, ka debesskrāpis Pentominium kļūs par pilsētas augstāko dzīvojamo ēku. Tomēr pēc 2008. gada krīzes, kas sāpīgi skāra būvniecības uzņēmumus visā pasaulē, Dubaijas būvniekiem arī bija problēmas.

2011. gadā būvniecība tika apturēta. Izrādījās, ka kompānija ir parādā un nevar pabeigt ēku.

2. Burj Al-Alamas debesskrāpja celtniecība

Plānoja, ka daudzstāvu dzīvojamajai ēkai būs 108 stāvi. Taču plāni nav piepildījušies. Iepriekš minētā krīze 2008. gadā izraisīja tādu cenu kāpumu, ka uzņēmums vienkārši vienā brīdī bankrotēja. Viss, ko būvnieki paspēja izdarīt, ir iedzīti pāļi.

3. Mākslīgais arhipelāgs Juzur al-Alam

Salām bija jāatgādina pasaules karti un sākumā tika veiksmīgi īstenots vērienīgais projekts. 60% no salām tika izpirktas, un dažiem pat izdevās uzbūvēt luksusa mājas. Bet 2008. gadā projekts tika iesaldēts. Un līdz šai dienai uzņēmuma attīstītājs nav atjaunojis darbu.

4. Okeāna laineris “Queen Elizabeth II”

Kad 1967. gadā tika nolemts norakstīt okeāna laineri, kompānija Dubai World nopirka kuģi. Jaunie īpašnieki nāca klajā ar izcilu ideju, viņi domāja, ka vecais kuģis var tikt pārveidots par oriģinālu luksusa viesnīcu.

Bet lainera pārveides laikā radās negaidīta problēma: visuresošais pelējums sāka iznīcināt kuģi, un viss iekšā kļuva par puvi. Laineri tika nolemts vienkārši pamest pie ostas.

5. Arābu kanāls

Saskaņā ar projektu, Arābu kanāls, kura garums ir 75 kilometri, aptvertu Al Maktoum lidostu un atkal atgrieztos Palma Jebel Ali. Tomēr būvniecības process bija daudz sarežģītāks nekā iepriekš domāts. Apbūve tika pārtraukta, un jau izraktais ezers pārvērtās par oāzi.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru