Dubaijas trakās greznības tumšā puse: 10 pamestas vietas, kur tūristus neved

6. Ēka Nr. 33 Al Khale Gate

Pēc virknes noslēpumainu pašnāvību vietējie iedzīvotāji sāka stāstīt stāstus par notiekošajām dīvainajām lietām, briesmīgajiem stāstiem. Drīz visi, kas izdzīvoja, devās tālu prom no nāves vietas. Un pārvaldošā sabiedrība nolēma māju slēgt.

7. Al-Jazeera Al-Hamra pilsētas drupas

700 gadus vecā pilsēta demonstrē tradicionālo arābu arhitektūru. Bet Dubaijas greznajā dzīvē tā neiederas. Tāpēc drīz visi iedzīvotāji no tās pārcēlās.

Tagad Al-Jazeera Al-Hamra kļuvusi par pagātnes reliktu un pakāpeniski pārvēršas par drupām.

8. Mākslīgā Palma Jebela sala

Vēl viena grandiozā būvniecība uz ūdens, kas ir palikusi nepabeigta. Fakts ir tāds, ka 2008. gada ekonomiskajā lejupslīdē būvniecības process bija daudz dārgāks nekā sākotnēji plānots. Nekustamo īpašumu ar strauji augošo cenu iegādāties neviens nevēlējās. Tādēļ projektu nācās iesaldēt.

9. Jebel Ali Village

Tālajā 1977. gadā ārpus Dubaijas sākās jaunas pilsētas celtniecība. Tika plānots izveidot 300 luksusa villas, ārstniecības iestādi, vairākus klubus un parkus.

Bet veikalu trūkums un līdz ar to ierobežota pieeja būtiskām precēm ir ietekmējusi iedzīvotāju komfortu. Tas bija gana neērti braukt uz Dubaiju un atpakaļ.

2008. gadā Jebel Ali ciems tika slēgts rekonstrukcijai. Tomēr pāris gados priekšpilsēta tika pilnībā pamesta. Un pašreizējais priekšpilsētas stāvoklis neveicina optimismu.

10. Pamestas ēkas

Vietējie likumi ļauj nojaukt jebkuru ēku, kas ir tukša sešus mēnešus. Procedūra ir tāda, ka pilsētas iestādes, beidzoties 6 mēnešu periodam, kad māja ir tukša, iesniedz oficiālu lūgumu par tās rekonstrukciju. Ja īpašnieks nereaģē – ēka tiek nolīdzināta līdz ar zemi.

Pamesta mājas tiek sauktas par Dubaijas galveno problēmu. Īpašniekiem ir vieglāk pāriet uz citu ēku, nevis labot veco. Tādēļ iepriekš aprakstītais process greznajā Dubaijā nav nekas neparasts.

Šīs pamestās vietas izskatās kā svešinieki un spēcīgi kontrastē ar Dubaijas bagātību. Šeit tūristi netiks vesti, jo nav nepieciešams sabojāt “ideālās pilsētas” tēlu.

Bet, aplūkojot pamesto ēku fotogrāfijas, kļūst skumji, ka pat milzīgie resursi nav labklājības un sakoptības garants!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: ofigenno.com

Pievienot komentāru