Dzīvās lelles jeb bērni, kas pārāk agri ierauti pieaugušo pasaulē! FOTO

2

1921.gadā Atlantic City Hotel īpašnieks nolēma rīkot konkursu “Skaistākais bērns”, lai piesaistītu vairāk tūristu viesnīcai. Drīz ideju pārņēma arī citu viesnīcu īpašnieki. 1960. gadu sākumā bija pirmā reize, kad konkurss “Little Miss America” norisinājās visā valstī. 1964. gadā 35 000 bērnu (vai drīzāk viņu vecāki) izrādīja vēlmi piedalīties konkursā, kas bija par iemeslu, lai ieviestu vecuma kategorijas.

3

4

Tagad skaistuma konkursos piedalās meitenes no 0 līdz 18 gadiem. Viņām ir jāparāda sevi vakarkleitās, tematiskajos tērpos un peldkostīmos.

5

6

Uz konkursiem neattiecas likumi par bērnu nodarbināšanu, tāpēc sociālie dienesti nepievērš tiem uzmanību. Meitenes stundām ilgi sēž grimētājas krēslā, kamēr viņām tiek uzzīmēta seja. Daudzi bērni to nespēj izturēt un rīko histērijas, bet mātes nedzird viņu kliedzienus, viņas ir aizņemtas ar savu bērnu virzīšanu pa sasniegumu kāpnēm.

7

Šādu konkursu dēļ bērni pārāk ātri uzzina, kāda ir pieaugušo dzīve. Jā, un bieži viņas izskatās mākslīgas, kā dzīvas lelles…

8

©TOPRAKSTI.LV / FOTO:ofigenno.cc

Pievienot komentāru