Fiksā kabaču omlete itāļu gaumē

Itāļu omleti jeb fritatu var pagatavot no jebkā – arī no tik veselīgajiem kabačiem.

Sastāvdaļas
1 vidējs kabacis
1 paprika
1 sīpols
1 pušķītis zaļumu
2 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
4 olas
½ glāze piena

Pagatavošana
Nomizotam kabacim izņem sēklas, sagriež plānos salmiņos. Tāpat rīkojas ar piparu. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Zaļumus sakapā.

Apcep sīpolus olīveļļā. Kad tie mīksti, pievieno kabačus, pievieno sāli un piparus. Uzliek vāku un cep vēl 2-3 minūtes.

Pa to laiku sakuļ olas un pienu. Pievieno zaļumus un papriku. Iegūto maisījumu pārlej kabačiem.

Var pabeigt gatavot omleti uz mazas uguns uz pannas, bet var arī likt cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

Tikai traukam jābūt ugunsizturīgam!

Pievienot komentāru