FOTO: Ciemos karalienes Elizabetes bērnības namiņā. Tur viņa iemācījās valdīt!


Vindzoru pils dārzā Bērkšīrā, Anglijā, paslēpies svešinieku acīm neredzams miniatūrs namiņš ar salmu jumtu un baltām sienām. Beidzamajos astoņdesmit gados Mazā māja bijusi karaliskās ģimenes bērnu rotaļu vieta.

Namiņu 1932. gadā uzdāvināja princesei Elizabetei un viņas māsai Margarētai “velsiešu tautas” vārdā par godu topošās valdnieces sestajai dzimšanas dienai. Elizabetes vecāki tolaik bija Jorkas hercogs un hercogiene, kuri nekad nav bijuši pretendenti uz troni.

Namiņu projektējis arhitekts Edmunds Vilmots, un tas ir pilnībā aprīkots ar mazu virtuvīti, viesistabu, guļamistabu un vannasistabu, kurā ir visas mūsdienu ērtības, tostarp elektrība, karsts un auksts ūdens un pat sildītājs dvieļu žāvēšanai.

Viesistabā atradās dīvāni, ozolkoka skapītis, mazītiņš radio, miniatūra zilibalta porcelāna trauku servīze, ar Beatrises Poteres grāmatām pildīti grāmatplaukti, zili paklāji pēc pasūtījuma un citas ekstras.

Virtuve varēja lepoties ar īsti, kaut arī maziņu, gāzes plīti un ledusskapi, katliņiem un panniņām.

Darbojās pat mazais telefona aparātiņš!

Mājiņai arī bija savs dārzs ar ziedu un dārzeņu dobītēm.

Mazā princese Elizabete un viņas māsa stundām kopa un iekārtoja savu namiņu. It īpaši Elizabete izcēlās kā ļoti kārtīga topošā lēdija. Vēlāk namiņā rotaļājās viņas bērni un mazbērni.

Avots: “Brainum”

Pievienot komentāru