Gada izskaņa Kalnciema kvartāla Vecgada tirgū 29.-30. decembrī

Foto – Liveriga.com

Kalnciema kvartāls aicina gada nogali pavadīt kopā, apmeklējot Vecgada tirgu un pasākumus 29. un 30. decembrī plkst. 10.00-16.00. Pēc sniega kaujām Kalnciema kvartāla ābeļdārzā bērni ir aicināti uztaisīt savu konfekti no beļģu šokolādes, izliet laimi, izveidot ģipša svečturi vai eglītes rotājumu un iejusties redaktora vai žurnālista lomā.

“MIL design” parūpēsies, lai atstarojošās piespraudes kalpo gan ziemas tumšajās naktīs, gan kā elegants dekors ikdienā. Saposties svinībām varēs arī vīrieši, jo elegantus aksesuārus piedāvās “Volfwood accessories”.

Svētku cepeti aicinām gatavot no bioloģiski sertificētas vistas gaļas pie Z/S “Karotītes”, tītara gaļas pie Z/S “Zvirgzdkalni” vai teļa, truša vai jēra gaļas pie “Sidrabjēra”. Z/S Vārpas parūpēsies par piedevām – sīpolu marmelāde, štovēti kāposti un marinēti ķirbji lieliski papildinās galdu, kam traukus no oļiem sagādās “Agnevita”.

Dzintra no “Kūku mājas” sagatavos gardākās kūkas – parasti no viena Dzintras kūkas gabaliņa ir paēdusi visa ģimene. Savukārt “Zaļā maize” ir pārliecināta, ka svētkos kūkas vietā galdā var celt arī maizi. Delikateses būs iespējams atrast pie “Oranžajām bumbām”, kuru piedāvājumā ir gardākie laša ikri.

Jaunā gada sagaidīšanai varēs iegādāties izmeklētus dzirkstošos vīnus no Itālijas mazajām vīnu darītavām Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā&kafe. Lai nākamo gadu iesāktu pavisam braši un veseli, pie Z/S “Mežmalas” būs smiltsērkšķi visos veidos un agregātstāvokļos.

Kamēr meklējat visu nepieciešamo svētku ballei, tirgū neaizmirstiet iestiprināties ar Street Food – “Sidrabjēra” zupu haršo un jēra burgeriem, jūras asara un foreļu steikiem vai uzbeku plovu.

Līdz 30. decembrim Kalnciema kvartāla galerijā būs pop-up veikals, kur katru dienu varēs atrast eksotiskas un retas dāvanas. Veikals “Ganesh” piedāvās pielaikot apģērbus no Tālajiem Austrumiem, Indijas un Nepālas, uzspēlēt un iegādāties muzikālo instrumentu zvongo un atrast aksesuārus un mājas dekorus ikdienas mieram. Norisināsies arī videi draudzīgas darbnīcas un meistarklases kopā ar veikala vadītāju.

Abās nedēļas nogales dienās būs sagatavoti arī pasākumi ģimenēm ar bērniem:

Sestdien, 29. decembrī

Plkst. 12.00-15.00 radošajā darbnīcā žurnālu “Avene”, “Avenīte” un “Maģiskā Dienasgrāmata” izdevēji, redaktori un žurnālisti kopā ar bērniem un jauniešiem veidos īpašo Kalnciema kvartāla žurnālu. Katram no darbnīcas dalībniekiem būs iespēja gan vairāk uzzināt par žurnālu un grāmatu veidošanu/izdošanu, kā arī iepazīt žurnālista un redaktora profesiju, izveidojot savu žurnāla lapu/materiālu. Tas vēlāk tiks iekļauts vienā kopīgā skaistā digitālā žurnālā un būs pieejams apskatei internetā.

Svētdien, 30. decembrī

Plkst. 11.00-15.00 “Pure Chocolate” Šokolādes muzeja rūķu vadībā ikvienam būs iespēja radīt unikālu dāvanu, paša rokām dekorējot šokolādes figūriņu no kvalitatīvas beļģu šokolādes. Dekorēšanai izmantosim dabīgus dekorus, dehidrētus ogu un augļu gabaliņus, vafeles u.c., kā arī sezonas garšvielas, kardamonu, krustnagliņas u.c. Šokolādes radošo darbnīcu vadīs “Pure Chocolate” Šokolādes muzeja gidi, kuri arī pastāstīs visu par un ap šokolādi.

Plkst. 12.00-15.00 dekupāžas darbnīcā Ievas Hofmanes vadībā varēs uztaisīt savu eglītes rotājumu un ģipša svečturīšus. Dekupāža ir interesanta un pārsteidzoša metode, kā veidot dizainu dažādiem priekšmetiem. Dekupāžas tehnikā var apdarināt praktiski jebko – porcelānu, plastmasu, koku, papīru, stiklu un pat audumu.

Plkst. 10.00-16.00 turpat tirgus laukumā apmeklētāji varēs liet laimi kopā ar metāla meistaru Edvīnu Šakali. Laimes liešana ir viena no pazīstamākajām tradīcijām vecā gada aizvadīšanā – izkausēts metāls pārvēršas zīmējumā, kas parāda, ko sagaidīt jaunajā gadā.

Kalnciema kvartāla teritorijā skatāms vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” objekts “Švarcmuižas sila stāsti”. Objekts realizēts ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Dalība visos pasākumos bez maksas.

Norises vieta un laiks – Kalnciema iela 35, sestdienās un svētdienās plkst. 10.00-16.00.

Pievienot komentāru