Katram gribas panašķoties ar kaut ko garšīgu. Un diez vai būs daudz cilvēku, kuriem negaršotu pankūciņas. Šo ēdienu dievinām kopš bērnības. Šodien piedāvājam lielisku pankūciņu recepti, kas var noderēt pat svētku galdam.
Interesantākais, ka šīs pankūkas gatavo bez miltiem. Tāpēc tās ir ļoti maigas un burtiski kūst mutē. Gatavot ir diezgan vienkārši, jo vajadzīgas visvienkāršākās sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
6 olas
0,5 l piena
1 ēdamkarote augu eļļas
5-6 ēdamkarotes cietes
300 g biezpiena
Cukurs, sviests, krējums – pēc garšas
Pagatavošana
Sakuļ 5 olas ar cukuru, pievieno cieti, pastāvīgi maisot, lai nerastos kunkuļi.
Pielej augu eļļu un pienu, visu samaisa, ļauj minūtes 15 pastāvēt. Mīklai jābūt šķidrai.
Pannu ieziež ar gabaliņu speķa vai augu eļļu, pankūkas cep no vienas puses.
Pagatavo pildījumu: saberž biezpienu ar olu un cukuru, var pievienot rozīnes un magones.
Gatavajām pankūkām uzliek pildījumu, satin.
Pildītās pankūkas kārto cepeškrāsnij piemērotā traukā, pārziežot ar kausētu sviestu vai krējumu.
Ēdienu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.