Desmit minūtēs pagatavojama tunča un avokado uzkoda, kuru izdomājis “Clever” kulinārijas eksperts Sergejs.
Sastāvdaļas (1 porcijai)
1 šķēle maizes
70 g tunča
10 g sarkano sīpolu
40 g avokado
2 g kinzas
½ laima
Saldais krējums (33%) 25 ml
Sāls, pipari pēc garšas
Mikrozaļumi rotāšanai
10 ml sojas mērces
5 g ingvera
2 g ķiploka
1 g sezama sēkliņu
10 ml augu eļļas
Pagatavošana
Tunci sagriež salmiņos, marinē kopā ar sojas mērci, rīvētu ingveru un ķiploku.
Marinēto tunci apcep 1,5 minūtes no katras puses.
Laimu nomizo un izspiež sulu.
Avokado nomizo, izņem kauliņu, mīkstumu sablendē kopā ar laima sulu.
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās un sajauc ar avokado. Gatavajai masai pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Kinzu nomazgā, nosusina, norauk lapiņas.
Piparu sagriež aplīšos, sīpolus – pusgredzenos.
Maizi apcep kraukšķīgu uz pannas.
Kad maize atdzisusi, caur konditorejas maisiņu uz tās izspiež avokado krēmu, tunci sagriež vai salauž gabaliņos un liek uz krēma, rotā ar sīpola aplīšiem, pipariem, mikrozaļumiem, kinzu un pārkaisa ar sezamu.
Labu apetīti – baudām īstu delikatesi!
[…] Garšo tuncis un avokado? Noteikti izmēģini šo tunča uzkodiņas recepti! […]