Desmit minūtēs pagatavojama tunča un avokado uzkoda, kuru izdomājis “Clever” kulinārijas eksperts Sergejs.
Sastāvdaļas (1 porcijai)
 1 šķēle maizes
 70 g tunča
 10 g sarkano sīpolu
 40 g avokado
 2 g kinzas
 ½ laima
 Saldais krējums (33%) 25 ml
 Sāls, pipari pēc garšas
 Mikrozaļumi rotāšanai
 10 ml sojas mērces
 5 g ingvera
 2 g ķiploka
 1 g sezama sēkliņu
 10 ml augu eļļas
Pagatavošana
 Tunci sagriež salmiņos, marinē kopā ar sojas mērci, rīvētu ingveru un ķiploku.
Marinēto tunci apcep 1,5 minūtes no katras puses.
Laimu nomizo un izspiež sulu.
Avokado nomizo, izņem kauliņu, mīkstumu sablendē kopā ar laima sulu.
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās un sajauc ar avokado. Gatavajai masai pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Kinzu nomazgā, nosusina, norauk lapiņas.
Piparu sagriež aplīšos, sīpolus – pusgredzenos.
Maizi apcep kraukšķīgu uz pannas.
Kad maize atdzisusi, caur konditorejas maisiņu uz tās izspiež avokado krēmu, tunci sagriež vai salauž gabaliņos un liek uz krēma, rotā ar sīpola aplīšiem, pipariem, mikrozaļumiem, kinzu un pārkaisa ar sezamu.
Labu apetīti – baudām īstu delikatesi!



[…] Garšo tuncis un avokado? Noteikti izmēģini šo tunča uzkodiņas recepti! […]