Pievienojot neierastākas sastāvdaļas, tradicionālie grieķu salāti iegūst jaunas nianses.
Sastāvdaļas
3 olas
½ grilētas paprikas (var konservētu)
200 ml olīveļļas
100 g konservētu kaperu
80 ml sarkanvīna etiķa
Daži pētersīļu zariņi
1 ½ tējkarote Dižonas sinepju
400 g nelielu, notīrītu garneļu
10 nelielu tomātu
2 sarkanie vai baltie sīpoli
1 galviņa romiešu salātu
250 g fetas siera
3 gatavi avokado
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Cieti novāra olas, notīra un sagriež mazos kubiņos. Tāpat sagriež papriku.
Sajauc šīs sastāvdaļas ar eļļu, kaperiem ar visu šķidrumu, etiķi, kapātiem pētersīļiem un sinepēm.
Liek mērci ledusskapī uz dažām stundām.
Ieliek garneles verdošā ūdenī un vāra 2-4 minūtes.
Tomātus sagriež prāvās daiviņās, sīpolus – nelielos kubiņos.
Salātus sagriež palielos gabaliņos vai saplucina ar rokām.
Liek visas sastāvdaļas salātu traukā un pievieno sadrupinātu fetas sieru.
Notīra avokado, izņem kauliņus un sagriež mīkstumu palielos gabaliņos.
Pievieno avokado salātiem kopā ar atdzesētu mērci, pieliek garšvielas, samaisa.
Avots: “Lifehacker”