Kā atšķirt parasto kukaiņa kodienu no nopietnās slimības? Noteiksim ar neapbruņotu aci

6 Odi

Oda kodienu nav grūti atpazīt, jo oda dūkoņa fonā nevar palikt nemanāma. Šķiet, kā vasaras laikā no sīkiem kaitēkļiem vienkārši nav iespējams izglābties. Oda kodiens – tā ir viegla nieze un ātri pārejošs iekaisums. Vienkārši cenšaties būt pacietīgs un nekasīt ievainoto vietu.

7. Zirnekļi 

Visi zirnekļi ir kaut kādā mērā indīgi, jo inde ir viņu ierocis, kas palīdz nomēdīt barību. Bet kā atšķirt parasto skrambu no posmkāja koduma? Visbiežāk to kodiens ir nesāpīgs, vien retajos gadījumos var just vieglu tirpšanu. Koduma vietā parādās balts pleķis ar sarkanām malām.

Dažas minūtes vēlāk simptomi var pieaugt, var parādīties sāpes, krampji, pietūkums. Asas sāpes apendicīta apkaimē var liecināt par karakūta kodienu. Par laimi, mūsu valstī nedzīvo tik indīgi zirnekļi.

8 Blaktis

Blaktis ļoti gandē dzīvi daudziem, izjaucot miega režīmu, tādējādi pazeminot darba spējas. Ja pēc pamošanās tu ievēroji sev uz ķermeņa vairākus kodienus, tas nozīmē kā, visdrīzāk, mājā ir parādījušās blaktis. Galvenā to atšķirība ir vairāki dzēlumi vienā vietā. Kodums parasti paliek uz ilgu laiku, kas arī atšķir blakšu kodienus no parastas alerģijas.

Kā redzi, indīgu kukaiņu dzēlumi ir izplatīta parādība pat mūsu klimatā. Tieši tādēļ ir vērts laicīgi padomāt par drošu atpūtu dabā jau tagad!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: marketium.ru

Pievienot komentāru