Kā izmainīsies pasaule līdz 2099. gadam. Šokējošas prognozes no pasaulslavenā futūrista Reja Kurcveila

2029. gads

Mākslīgais intelekts varēs nokārtot Tjūringa testu, proti, pierādīt, ka tas var domāt kā cilvēks. Bet virtuālā realitāte sasniegs savu maksimumu un kļūs neatšķirama no tagadnes.

Nanotehnoloģija pilnveidosies. Tās tiks ieviestas medicīnā un ekonomikā, kas ievērojami mainīs ikdienas dzīvi. Tāpat nanoboti varēs iekļūt dzīvās šūnās un veikt uztura procesu, kas var novest pie jauna veida ēdiena uzņemšanas.

2030-tie gadi

Lai iegremdētos virtuālajā realitātē, tiks implantēti speciāli nanoboti, kas var arī uzlabot smadzeņu spējas – gan izziņas, gan sensorās. Tas arī radīs iespējas augšupielādēt savu apziņu internetā, tas ir, jūs varat projicēt sevi jebkur.

Tas arī ļaus cilvēkiem sazināties “telepātiski”, izmantojot bezvadu tīklus. Bet tas arī pavērs iespēju personības identitātes un atmiņas maiņai. Bet ķermenis kā absolūts pazūd, jūs varat izveidot savu ķermeni pats.

2040-tie gadi

Visbeidzot, parādīsies tehnoloģiju singularitāte, digitālie cilvēki kļūs par parastu parādību, bet mākslīgā intelekta cilvēku skaits pārsniegs miljardiem reižu pārsniegs parasto cilvēku skaitu. Pat par 1000 dolāriem jūs varēsiet iegūt ierīci, kas būs daudz gudrāka nekā jūs. Kurcveils arī norāda, ka cilvēku genocīds ar mašīnām ir maz ticams, jo starp tiem nebūs ievērojamas atšķirības.

2045-2099 gads

Visa planēta kļūs par milzīgu superdatoru. Tie, kas vēlas saglabāt savu dabisko stāvokli, dzīvos atsevišķi improvizētos rezervātos. Bet cilvēce vairs netiks ierobežota ar gaismas ātrumu un paplašinās savu ietekmi tālu ārpus planētas. Līdz gadsimta beigām sāksies masveida kosmosa kolonizācija.

Grūti tam visam noticēt, vai ne? Tomēr, ja nedaudz “ieguglē”, tad visas šīs prognozes pamatojas ne tikai uz Reja fantāzijām, bet arī zinātnieki jau ilgu laiku ir pareģojuši līdzīgu nākotni. Lai gan šķiet, ka futurolologi neņem vērā pašu cilvēci. Daudzi konservatīvie viedokļi var mainīt visus šos datumus un notikumus desmitiem vai simtiem gadu uz priekšu. Diemžēl.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: ofigenno.com

Pievienot komentāru