No ļoti diētiskām sastāvdaļām var pagatavot gardu ēdienu, kas garšos visiem mājiniekiem.
Sastāvdaļas
2 kabači
100 ml kefīra
2 olas
5 g ķiploka
Zaļumi pēc vēlēšanās
25 g pilngraudu miltu
Sāls, pipari pēc garšas
Biezpiena mērcei
50 g liesa, mīksta biezpiena
Zaļumi pēc garšas
7 g ķiploku
Pagatavošana
Notīrītus kabačus sagriež ripiņās, kas plānākas par 1 cm.
Pievieno sāli, piparus, izspiež dažas daiviņas ķiploka, sajauc.
Mīklai: samaisa olas ar sāli, pievieno pusglāzi kefīra, sajauc. Pievieno miltus un ūdeni, sajauc. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
Apviļā kabačus mīklā un apcep no abām pusēm nelielā daudzumā eļļas.
Biezpiena mērce: sīki sakapā zaļumus, izspiež pāris ķiploka daiviņas, pievieno sāli, biezpienu. Sajauc.
Labu apetīti!