Pagatavo vienkāršu un lielisku kabaču torti – kā pildījumu var izmantot apceptas sēnes. Tomēr tomāti un siers piešķirs ēdienam interesantāku garšu. Arī “biskvīti” izdodas visai neparasti – tiem pievienosim burkānus un auzu pārslas. Nu, kur tad vēl veselīgāk?
Sastāvdaļas
2 nelieli kabači
2 burkāni
Sāls pēc garšas
1 sīpols
Vairākas ēdamkarotes augu eļļas
300 g sēņu
3 daiviņas ķiploka
2 olas
4–5 ēdamkarotes maltu auzu pārslu
250 g krējuma, 15%
½ pušķītis diļļu
½ pušķītis pētersīļu un daži zariņi rotāšanai
200 g cieta siera
3 lieli tomāti
Pagatavošana
Ja kabači nav jauni un mazi, tos nomizo, izņem sēklas. Sarīvē kabačus un burkānus uz rupjas rīves vienā bļodiņā. Pievieno sāli, samaisa. Liek caurdurī un atstāj uz 15-20 minūtēm.
Pa to laiku sasmalcina sīpolu un apcep uz pannas eļļā zeltaini brūnu.
Pievieno mazos gabaliņos sagrieztas sēnes un gatavo dažas minūtes. Liek uz pannas sasmalcinātus ķiplokus, samaisa, apcep vēl minūti un noņem no uguns.
Kamēr sēnes atdziest, rūpīgi nospiež kabačus un burkānus ar rokām, lai notecētu liekais šķidrums.
Pievieno olas, sajauc, pieber auzu pārslas un vēlreiz kārtīgi izmaisa.
Uz tīras pannas sakarsē eļļu, liek daļu mīklas un izlīdzina. Apcep ar vāku 3-5 minūtes no katras puses zeltaini brūnus plācenīšus.
Lai pankūciņu apgrieztu uz otru pusi, to var apvērst otrādi uz vāciņa.
Pagatavo vēl vairākus plācenīšus.
Sajauc sēnes ar krējumu un kapātiem zaļumiem. Sarīvē sieru, bet tomātus sagriež plānos aplīšos.
Liek pirmo plāceni uz servējamā šķīvja. Virsū izlīdzina daļu sēņu pildījuma, pārkaisa ar sieru, liek virsū tomātus un viegli pārkaisa ar sāli.
Atkārto, kamēr beidzas plāceņi. Pēdējai jābūt siera kārtai. Rotā gatavo torti ar pētersīļu lapiņām.
Avots: “Lifehacker”