Kartupeļi ar maltās gaļas pildījumu. Lielisks ēdiens “divi vienā”!

Ļoti gardi pildīti kartupelīši – pagatavo šādas pusdienas vai vakariņas, un piedevās pasniedz svaigos salātus. Izdodas perfekti!

Sastāvdaļas

1,5 kg kartupeļu

400 g liellopa maltās gaļas

1 sīpols

3 daiviņas ķiploka

400 g tomātu savā sulā

30 g koriandra zaļumu

20 g bazilika lapu

Pustējkarote kurkumas

1 tējkarote maltas paprikas

¼ tējakrote muskatrieksta

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, vāra 10 minūtes.

No vienas gala nogriež tā, lai stabili stāvētu uz pannas.

Ar nazi izgriež vidiņu, atstājot neskartu pašu apakšējo daļu.

Nomizo un sīki sagriež sīpolus, apcep zeltaini brūnus.

Pievieno malto gaļu un garšaugus.

Rūpīgi maisot, apcep aptuveni 5 minūtes, pieliek sāli.

Pilda kartupeļus. Sablendē tomātus, ķiploku, koriandru, baziliku un kurkumu.

Pievieno 1,5 glāzes ūdens un sablendē vēlreiz.

Liek kartupeļus katliņā un pārlej ar tomātu maisījumu.

Liek uz vidējas uguns. Kad mērce sāk vārīties, uzliek vāku, samazina uguni un gatavo vēl 15 minūtes.

Pasniedz ar zaļumiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru