Ļoti gardi pildīti kartupelīši – pagatavo šādas pusdienas vai vakariņas, un piedevās pasniedz svaigos salātus. Izdodas perfekti!
Sastāvdaļas
1,5 kg kartupeļu
400 g liellopa maltās gaļas
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
400 g tomātu savā sulā
30 g koriandra zaļumu
20 g bazilika lapu
Pustējkarote kurkumas
1 tējkarote maltas paprikas
¼ tējakrote muskatrieksta
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, vāra 10 minūtes.
No vienas gala nogriež tā, lai stabili stāvētu uz pannas.
Ar nazi izgriež vidiņu, atstājot neskartu pašu apakšējo daļu.
Nomizo un sīki sagriež sīpolus, apcep zeltaini brūnus.
Pievieno malto gaļu un garšaugus.
Rūpīgi maisot, apcep aptuveni 5 minūtes, pieliek sāli.
Pilda kartupeļus. Sablendē tomātus, ķiploku, koriandru, baziliku un kurkumu.
Pievieno 1,5 glāzes ūdens un sablendē vēlreiz.
Liek kartupeļus katliņā un pārlej ar tomātu maisījumu.
Liek uz vidējas uguns. Kad mērce sāk vārīties, uzliek vāku, samazina uguni un gatavo vēl 15 minūtes.
Pasniedz ar zaļumiem.
[…] Kartupeļi ar maltās gaļas pildījumu. Lielisks ēdiens “divi vienā”! […]