AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs gardas idejas, kā palutināt savus mīļotos.
Kartupeļu mafini ar sieru un bekonu (18 gab.)
Sastāvdaļas
1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” kartupeļu pankūku maisījuma
100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
300 ml piena
100 g skābā krējuma
1 ola
60 ml eļļas
60 g sviesta
1/2 tējk. sāls
2 tējk. cepamā pulvera
250 g “Krievijas” siera
200 g bekona šķēlīšu
Pagatavošana
Traukā sajauc sauso kartupeļu pankūku maisījumu ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, sāli, gabaliņos sakapātām bekona šķēlītēm un sarīvētu sieru.
Citā traukā samaisa izkausētu sviestu ar eļļu, skābo krējumu, pienu un olu.
Abu trauku saturu sajauc kopā un atstāj ievilkties 10 min. Pagatavoto mīklu pilda papīra formiņās (gandrīz pilnas).
Mafinus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 35 – 40 min, pasniedz siltus.