Kartupeļu medaljons. Ļoti vienkārša, bet smalka šefpavāra Raimonda Zommera recepte


Šefpavārs Raimonds Zommers radījis divas receptes, kuras viegli pagatavot mājās ģimenes vai draugu lokā.

Maltītes gatavošanas procesā iesaistot ikvienu ģimenes locekli, arī bērnus, ēdiena pagatavošana kļūst daudz īpašāka un maltīte iegūst pavisam citu garšu norāda šefpavāri.

Lai sniegtu iespēju Latvijas iedzīvotājiem skaistus un gardus brīžus izbaudīt biežāk, “Maxima” piedāvā iegādāties “MasterPro” profesionālo mazo virtuves tehniku par īpaši izdevīgu cenu, ar kuras palīdzību ikvienam būt ērti un vienkārši pagatavot restorāna cienīgu maltīti.

Kartupeļu medaljons

Sastāvdaļas
Kartupeļi 4 gab. (lieli)

Sāls

Sviests 50g

Pagatavošana:

1. Kartupeļiem veic pirmsapstrādi, liek izvārīties, ūdeni papildinot ar sāli.

2. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, tos nokāš un atdzesē.

3. Nomizo, piedod formu un no abām pusēm apcep zeltaini brūnus lielā sviesta daudzumā. Pasniedz.

Bērzu vīna mērce

Bērzu vīns 300ml

Šalotes sīpols 1gab.

Timiāns 1 zariņš

Lauru lapa 1 gab.

Melnie pipari graudu 4gab.

Sviest 200g

Sāls

Pagatavošana:

1. Katlā lej vīnu, lauru lapas, piparus, timiānu un vāra ~10min.

2. Nokāš no visiem biezumuiem un izkāstajam šķidrumam pievieno saldo krējumu.

3. Ļauj uzvārīties, izgaršo, pēc vajadzības pievieno sāli.

4. Pirms pasniegšanas silda mērci un ar blendera palīdzību lēni ieputo sviestu pa mazam gabaliņam.

COMMENTS

Pievienot komentāru