Lūk, kas notiek ar organismu, tukšā dūšā dzerot sodas šķīdumu

Dzeramā soda ir tā sadzīvē lietojamā lieta, kurai var atrast milzīgu daudzumu ar pielietojumiem. Tā ne tikai brīnišķīgi derēs priekš kārumu cepšanas un dezinfekcijas, bet arī tam, lai uzturētu jūsu ķermeņa veselību. Cilvēkiem ar zemo pH līmeni asinīs ir ļoti ieteicams dzert izšķīdināto ūdenī sodu.

Padomāsim, kādu labumu var dot organismam izdzerta tukšā dušā glāze izšķīdinātās sodas.

1.Tā darbojās kā dabisks antacīds (skābes neitralizētājs).

Paaugstinātā skābuma produkti ir spējīgi izsaukt jums kuņģa dedzināšanu un skābes refleksu. Šīs pazīmes var arī liecināt par minerālvielu disbalansu organismā, piemēram, magnija vai kālija trūkumu.

Apakšējā barības vada sfinktera (LES), kas ir muskuļu gredzens, darbojas kā pārtikas pārstrādes vārsts, sakot ceļu no mutes dobuma līdz kuņģim.Kad LES netiek saspiesta pareizi, kuņģa sula ceļas augšā un izsauc jums skābes refleksu, kurš izpaužas kuņģa dedzināšanas veidā.

Sodas šķīduma lietošana palīdzēs mazināt skābes refleksa pazīmes. Šis dzēriens veicina sāls skābes izstrādi, kura neitralizē kuņģa sulu, tādējādi laicīgi novēršot tādas problēmas kā vēdera uzpūšanās un meteorisms. Tai skaitā sodas šķīdums palīdz arī gremošanas sistēmai.

Protams, ir vērts atcerēties, kā pārāk biežā sodas šķīduma lietošana var veicināt kuņģa skābes paaugstināšanu, līdz ar to šo līdzekli nav ieteicams lietot pārāk bieži.

2. Novērš urīnceļu infekcijas (UTI)

Urīnceļu infekcijas var rasties dažādu iemeslu dēļ, piemēram – personīgās higiēnas neievērošana, vāja imunitāte, noteikto zāļu lietošana vai grūtniecība. Visbiežāk, no UTI cieš tieši sievietes.

Pastāv viedoklis, kā sodas šķīduma lietošana palīdz izvadīt no urīnpūšļa lieko ūdeni, līdz ar to arī novēršot urīnceļu infekcijas. Bet šī metode tiek visbiežāk pielietota tautas medicīnā.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru