Lūk, kas notiek ar organismu, tukšā dūšā dzerot sodas šķīdumu

3. Tas normalizē ph līmeni organismā.

Ph skābuma līmenis spēlē nozīmīgu lomu jūsu zarnu trakta un gremošanas sistēmas pareizai funkcionēšanai. Augstā skābuma vidē attīstās daudzas hroniskās slimības, kas dara jūsu ķermeni vāju pret tādām kaitēm kā osteoporoze, artrīts un pat vēzis. Līdz ar to – vienmēr pārliecināties, vai jūsu organismam ir sabalansēts ph līmenis.

Sodas šķīduma lietošana palīdzēs samazināt jūsu organisma skābuma līmeni. Bet iesakām lietot šo līdzekli ļoti uzmanīgi – dažiem cilvēkiem pārāk biežās lietošanas dēļ mēdz parādīties apgrūtinājums ar gremošanu un arteriālo spiedienu.

Kā mājas apstākļos var pārbaudīt jūsu ph līmeni siekalās, izmantojot lakmusa papīru.

  • No rīta, pirms ēšanas, dažas reizes norijiet siekalas un iekrājiet mutē jaunu.
  • Paņemiet nedaudz siekalu ar tīru plastika karoti. Lūdzam jūs nepieskarties ar meli klāt lakmusa papīram (tā ķīmiskā sastāva dēļ).
  • Paņemiet nelielo gabaliņu testēšanas papīra un ielieciet to karotē pie siekalām.
  • Salīdziniet papīra krāsu ar krāsu paleti uz kārbas ar ph testeriem.

Normāls ph līmenis atrodas diapazonā starp 6,5 un 7,5. Šis radītājs ir atkarīgs no daudziem faktoriem, tai skaitā arī no mutes dobuma higiēnas un ikdienā lietojamās pārtikas.

Ja jūsu siekalu ph līmenis ir tuvāks zemākajām normas līmenim, mēs jums ieteiktu ēst mazāk saldumu un biežāk tīrīt zobus. Starp citu, stomatologi iesāka lietot sodas šķīdumu arī kā mutes skalošanas līdzekli – tas ir labs antiseptiķis.

Sodas šķīdumu var pagatavot, izšķīdinot sodas tējkaroti ūdens glāzē.

AVOTS: marketium.ru

 

Pievienot komentāru