Kramiņš: Vīķei-Freibergai trūkst sirds inteliģences, Vējonim abas smadzeņu puslodes bremzētas

Kadrs no video

Vokālais pedagogs, Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs Edgars Kramiņš atzīst, ka, viņaprāt, Latvijā nav bijuši sirdsgudri prezidenti – Vairai Vīķei-Freibergai neesot sirds inteliģences, savukārt Raimondam Vējonim abas smadzeņu puslodes esot bremzētas.

“Man ir liela atbildības sajūta pret sevi, pret saviem audzēkņiem, pret savu tautu, tādēļ es būtu labs prezidents un es nekandidētu uz šo amatu, ja es domātu, ka es esmu slikts”, tā šorīt RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Kramiņš.

“Pirmkārt, prezidentam vajadzētu būt no inteliģences. Mums ir bijuši prezidenti, kas ir diezgan labi intelektuāļi, kam labi darbojas viena smadzeņu puslode, bet absolūti visiem prezidentiem ir pietrūcis sirdsgudrības un sirds inteliģences. Tauta šodien ir izžuvusi, nav, kas viņu pabaro, nav, kas viņu aicina uz lieliem mērķiem”, sacīja Kramiņš.

“Es nekad neesmu pametis Latviju, man ir labs sirmums matos, lai es varētu cilvēkus aicināt uz kaut ko jaunu. Piemēram, Vaira Vīķe-Freiberga – tautai rādīt ar pirkstu pie deniņiem, plēsties par kapa vietu, tas nav inteliģenci raksturojošs līmenis. Par Vējoņa kungu es gribētu atturēties runāt, jo šim cilvēkam abas smadzeņu puslodes ir mazliet bremzētas”, norādīja Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs.

Runājot par iespējamo Valsts prezidenta amata kandidātu Egilu Levitu, Kramiņš atzīmēja, ka viņam nav saprotama viņa nostāja, jo viņš ir pametis Latviju, nodevis savu etnisko dzimteni, tad kāda balss atkal viņu sauca atpakaļ uz Latviju, bet viņa pieņemtie lēmumi tieslietu ministrijas vadībā un likumi, kas tika saražoti, ir Latvijai nepateicīgi un neizdevīgi Latvijai.

“Viņa izveidotā Rīgas latviešu biedrība, kas ir zināmā veidā čekas filiāle, joprojām sekmīgi darbojas. Levita kungs ir vairāk domājis par sevi, par citu valstu interesēm, bet ne Latvijas, tieši tāpēc es piekritu kandidēt uz prezidenta amatu, bet, ja mani neievēlēs, tas nemazinās manu optimismu”, sacīja Kramiņš.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Inta</cite>

    Daudz kur piekrītu, bet skatoties visām no malas, sajūta ka kungam arī kaut kas atskrūvējies nedaudz.

    • <cite class="fn">Irēna</cite>

      Un šitāds būtu prezidents! Nu ir taču vispirms jāpadomā pirms runā. Ò,jā augsts intelekta līmenis!🤡

  • <cite class="fn">Anita</cite>

    Augsta līmeņa cilvēki apspriež idejas, vidēja līmeņa notikumus, zema līmeņa- citus cilvēkus… Un vēl šādā ciniskā tonī. Vājprāts!!!

Pievienot komentāru